CoolClock voor WordPress

[coolclock align=right] CoolClock – The Javascript Analog Clock is nu beschikbaar als WordPress plugin. Het is voorzien van sidebar widgets en een post shortcode en nederlandse vertaling.

Lees meer op CoolClock voor WordPress of de WordPress Extend pagina of zoek naar ‘analog clock’ vanuit je WordPress > Plugins > Nieuwe Plugin installatie admin pagina.

Halvering laadtijd websites door WP Super Cache

In de nacht van 30 juni op 1 juli is een uitbreiding op het Status301.net netwerk geïnstalleerd met tot doel de laadtijd van alle websites op het netwerk te verbeteren.

Reactiesnelheid

Halvering server response tijd (meting vanuit de VS)

De uitbreiding zorgt voor een server-side caching systeem met response header management dat zowel de responsetijd van de server als client-side caching verbetert.

De server reactietijd is, zoals op de grafiek te zien, in de praktijk bijna gehalveerd. Dit, aangevuld met verbeterde client-side caching, zal een positieve invloed hebben op de bezoekerservaring. Een ander voordeel is dat de verbetering in reactiesnelheid ook een positieve invloed op de beoordeling van de zoekgigant Google heeft.

Website-beheerders

Het caching-mechanisme is zo ingericht dat het voor bezoekers die zijn ingelogged op het systeem, zoals website-beheerders, niet actief is. Bewerkingen op de website zullen daardoor direct zichtbaar zijn. Toch zou ook de ingelogde gebruiker een kleine verbetering moeten merken aangezien het cachingmechanisme (vooral de client side caching) een vermindering in de serverbelasting heeft gebracht.

Voorlopig worden de serverprestaties nauwlettend gevolgd om ons ervan te verzekeren dat de ingreep op alle fronten een positief effect heeft. Mocht u problemen of nadelige veranderingen merken, laat het dan zo snel mogelijk weten!

Technische informatie

Server: Nginx plus PHP5-FPM met APC
Netwerk: WordPress 3.4 Multi-site
Caching plugin: WP Super Cache (network activated, PHP mode)

Upgrade van het WordPress platform

In de nacht van 14 op 15 juni is een upgrade van het 4Visions WordPress platform gepland. Rond middernacht zal uw 4Visions website tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Het systeem zal worden opgewaardeerd naar de nieuwste versie van WordPress en behelst een aantal prestatieverbeteringen en nieuwe functies zoals te zien op de engelstalige video.

Voorafgaand aan de upgrade wordt er een backup van het platform gemaakt voor het geval er iets mis gaat tijdens de procedure. Na de upgrade zal een aantal websites worden bekeken om te zien of de procedure goed is verlopen. Het is echter onmogelijk om alle websites en hun specifieke pagina’s en functies te verifiëren dus mocht u na de upgrade merken dat er iets mis is op uw 4Visions website, laat het dan direct weten.

Dank voor uw begrip.